Vercate respecteert de privacy van de bezoekers van haar website, in het bijzonder de rechten van bezoekers met betrekking tot de geautomatiseerde verwerking van persoonsgegevens. Vanwege volledige transparantie met onze klanten hebben wij daarom een beleid geformuleerd en geïmplementeerd met betrekking tot deze verwerkingen zelf, het doel ervan alsook de mogelijkheden voor betrokkenen om hun de rechten zo goed mogelijk te kunnen uitoefenen.

Voor alle aanvullende informatie over de bescherming van persoonsgegevens kunt u terecht op de website van de Autoriteit persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl.

Persoonlijke informatie

Bij het aanmelden van een persoonlijk account op de website van Vercate vragen wij u om uw persoonlijke informatie. Het invoeren van informatie als titel, voor- en achternaam, adres, e-mailadres en password is verplicht. Deze informatie hebben wij nodig voor het correct leveren van een bestellingen en om u te informeren over de status van uw bestellingen.

Wanneer u geen persoonlijk account heeft/wil op de website van Vercate maar wel een bestelling wil plaatsen vragen wij u om uw persoonlijke informatie tijdens het afrekenen. Het invoeren van informatie als titel, voor- en achternaam, adres en e-mailadres of telefoonnummer is verplicht. Deze informatie hebben wij nodig voor het correct leveren van een bestellingen en om u te informeren over de status van uw bestellingen.

De manier waarop wij uw persoonlijke informatie verzamelen en gebruiken voldoet aan geldend recht en heeft als doel u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Het gebruik van uw persoonlijke informatie kan betrekking hebben op het verzenden van uw bestelling, het informeren omtrent de bestelstatus van een order of het verzenden van informatie.

Nieuwsbrief

U kunt u aanmelden voor onze nieuwsbrief door uw e-mailadres op te geven. Alle nieuwsbrieven bevatten een uitschrijvingslink voor het geval u onze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen.

Derde partijen

Vercate zal geen persoonlijke informatie van u verstrekken aan derden, behalve wanneer deze derde partijen betrokken zijn bij de betaling en/of verzending van uw bestelling. Daarnaast is het mogelijk dat Vercate wettelijk kan worden verplicht om persoonlijke informatie van u te verstrekken aan derde partijen.

Op de website van Vercate kunnen (hyper)links staan naar andere websites. Als u op deze links klikt en naar een andere website gaat, dan geldt daar de privacy policy van de betreffende website. Vercate is niet verantwoordelijk voor deze websites van derde partijen.

Online betaling

Details met betrekking tot online betalingen worden ingevoerd in het systeem van de partij die de online betalingen voor Vercate afhandelt. Deze gegevens worden niet zonder uitdrukkelijke toestemming van de klant door de systemen van Vercate bewerkt of opgeslagen.

Controle over uw persoonsgegevens

U kunt inloggen in uw persoonlijke Vercate account met uw e-mailadres en password. In dit account kun u uw persoonlijke informatie inzien en bewerken en uw ordergeschiedenis bekijken. Als u wil dat wij uw persoonlijke gegevens verwijderen, kun u een verzoek sturen naar info@vercate.com. Wij zullen vervolgens uw gegevens uit onze database verwijderen.

Op grond van artikel 13 lid 2 sub b AVG heeft eenieder recht op inzage van en rectificatie of wissing van zijn persoonsgegevens of beperking van de hem betreffende verwerking, alsmede het recht tegen de verwerking bezwaar te maken en het recht op gegevensoverdraagbaarheid. U kunt deze rechten uitoefenen door contact met ons op te nemen via info@vercate.com

Cookies en pixeltags

Totdat u op de website het gebruik van cookies en andere tracking systems accepteert, plaatsen wij geen niet-geanonimiseerde analytische cookies en/of tracking cookies op uw computer, mobiele telefoon of tablet. Functionele cookies worden automatisch geplaatst.

Met het voortzetten van het bezoek van deze website accepteert u de volgende gebruikersvoorwaarden.

Wanneer u de website van Vercate bezoekt, ontvangt en registreert Vercate op verschillende manieren informatie uit je browser. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van cookies en pixeltags. Cookies zijn stukjes informatie die de website van Vercate naar uw computer stuurt terwijl u onze website bezoekt. De cookies werken samen met zogeheten content op de website om informatie vast te leggen en te onthouden. Cookies worden bijvoorbeeld gebruikt om de artikelen in uw winkelmand te onthouden en te verwerken.

Vercate gebruikt cookies en pixeltags (kleine grafische afbeeldingen) om, uitsluitend in globale vorm, in kaart te brengen hoe bezoekers de website van Vercate gebruiken en inzicht te krijgen in de voorkeur (bijvoorbeeld land- en taalkeuze) van bezoekers. Op deze manier kunnen wij bezoekers van onze website beter van dienst zijn en de website van Vercate optimaliseren. Vercate gebruikt de cookies en pixeltags verder om globale gegevens te verzamelen over het aantal bezoekers en interacties op onze website, trends te ontdekken en statistische gegevens te verkrijgen. Het doel hiervan is dat wij de bezoekers van de Vercate website in de toekomst een betere website-ervaring en betere tools kunnen bieden. Indien nodig werkt Vercate hierbij samen met derde partijen om deze gegevens te verzamelen. Deze derde partijen mogen de verzamelde informatie uitsluitend gebruiken ter ondersteuning van Vercate bij het optimaliseren van haar website.

U kunt ervoor kiezen om uw computer u telkens te laten waarschuwen als er een cookie wordt verstuurd of om alle cookies uit te zetten. Dit kun u doen via de browserinstellingen van uw computer. Elke browser is weer anders, dus controleer het helpmenu van uw browser voor informatie over hoe u de gewenste instellingen kunt krijgen. Indien u ervoor kiest om de cookies uit te zetten, kun u (in veel gevallen) geen gebruik meer maken van functies die de efficiëntie van onze website vergroten. Ook zullen een aantal van de diensten van Vercate niet meer optimaal werken. Gezien het feit dat cookies ook worden gebruikt om items in uw winkelmand te volgen, is het dan ook niet meer mogelijk om een order op de website van Vercate te plaatsen.

Vercate werkt ook samen met derde partijen die traceertechnieken gebruiken ter ondersteuning van de advertenties van Vercate op internet. Deze derde partijen verzamelen niet-persoonlijk identificeerbare informatie van bezoekers van de website van Vercate en interactie met berichten van Vercate op internet (zoals advertenties).

Voor meer informatie over het gebruik, het beheer en het verwijderen van cookies voor elk besturingstype, nodigen wij u uit om de volgende link te raadplegen:  https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/internet-telefoon-tv-en-post/cookies#faq

Verwerking van persoonsgegevens

In geval van schending van enige wet- of regelgeving, waarvan de bezoeker wordt verdacht en waarvoor de autoriteiten persoonsgegevens nodig hebben die de beheerder heeft verzameld, worden deze aan hen verstrekt na een uitdrukkelijk en gemotiveerd verzoek van die autoriteiten, waarna deze persoonsgegevens mitsdien niet meer onder de bescherming van de bepalingen van deze privacyverklaring vallen.

Indien bepaalde informatie noodzakelijk is om toegang te krijgen tot bepaalde functionaliteiten van de website, zal de verantwoordelijke het verplichte karakter van deze informatie aangeven op het moment van het vragen van de gegevens. 

Bewaartermijn gegevens

De door de beheerder van website verzamelde gegevens worden gebruikt en bewaard voor de duur zoals deze bij wet is bepaald.

WebwinkelKeur

Wij verzamelen reviews via het platform van WebwinkelKeur. Als u een review achterlaat via WebwinkelKeur dan bent u verplicht om uw naam, woonplaats en e-mailadres op te geven. WebwinkelKeur deelt deze gegevens met ons, zodat wij de review aan uw bestelling kunnen koppelen. WebwinkelKeur publiceert uw naam en woonplaats eveneens op de eigen website. In sommige gevallen kan WebwinkelKeur contact met u opnemen om een toelichting op uw review te geven. In het geval dat wij u uitnodigen om een review achter te laten delen wij uw naam en e-mailadres met WebwinkelKeur. Zij gebruiken deze gegevens enkel met het doel u uit te nodigen om een review achter te laten. WebwinkelKeur heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. WebwinkelKeur behoudt zich het recht voor om ten behoeve van het leveren van de dienstverlening derden in te schakelen, hiervoor hebben wij aan WebwinkelKeur toestemming gegeven. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van de dienstverlening waarvoor WebwinkelKeur derden inschakelt.

Notificatie bij wijzigingen

Vercate behoudt zich het recht voor deze Privacy Policy te wijzigen zonder voorafgaande notificatie. Eventuele wijzigingen zullen geplaatst worden op de website van Vercate.

De huidige op de website beschikbare versie van de privacy policy is de enige versie die van toepassing is zolang u de website bezoekt, totdat een nieuwe versie de huidige versie vervangt.

Toepasselijk recht

Op deze voorwaarden is Nederlands Recht van toepassing. De rechtbank te Rotterdam is exclusief bevoegd bij eventuele geschillen omtrent deze voorwaarden, behoudens wanneer hierop een wettelijke uitzondering van toepassing is.

Contact

Voor vragen, productinformatie of informatie over de website zelf, kunt u zich richten tot: Vercate, info@vercate.com.